Att äta sin lunch i en välkomponerad skål känns alltid fräscht. Möjligheterna till variation är oändliga, och idag blir proteinerna kyckling och kokt ägg.
Ingredienser till 2 portioner
- 2 portioner kokt bulgur
- 300 g kycklinglårfilé
- 1 mjukkokt ägg
- 1 morot tunt skuren med potatisskalare
- 1 dl sojabönor, lätt kokta
- blandad sallad
- 5 halverade cocktailtomater
- rostade saltade nötter
- picklad rödlök
- olja att steka i
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 msk japansk soja
Dressing
- 2 msk majonnäs
- 2 tsk japansk soja
- ½ tsk sambal oelek
- 1 tsk sesamolja
Gör så här:
- Vispa ihop dressingen och ställ åt sidan.
- Koka ägget och låt det svalna i kallt vatten innan du skalar det och delar det i halvor.
- Skär kycklingen i mindre strimlor och stek dem i olja i en het panna. Salta och peppra. Låt brässera en stund tillsammans med lite japansk soja.
- Lägg bulgur i botten på två skålar.
- Lägg sallad, bönor, tomater, kyckling, morötter och picklad lök i grupper ovanpå bulguren. Lägg också en ägghalva i varje skål.
- Ringla dressingen över och toppa med nötterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar