onsdag 2 augusti 2017

Poké bowl med kyckling





Att äta sin lunch i en välkomponerad skål känns alltid fräscht. Möjligheterna till variation är oändliga, och idag blir proteinerna kyckling och kokt ägg.

Ingredienser till 2 portioner

  • 2 portioner kokt bulgur
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 1 mjukkokt ägg
  • 1 morot tunt skuren med potatisskalare
  • 1 dl sojabönor, lätt kokta
  • blandad sallad
  • 5 halverade cocktailtomater
  • rostade saltade nötter
  • picklad rödlök
  • olja att steka i
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk japansk soja

Dressing

  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk japansk soja
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här:

  1. Vispa ihop dressingen och ställ åt sidan.
  2. Koka ägget och låt det svalna i kallt vatten innan du skalar det och delar det i halvor.
  3. Skär kycklingen i mindre strimlor och stek dem i olja i en het panna. Salta och peppra. Låt brässera en stund tillsammans med lite japansk soja.
  4. Lägg bulgur i botten på två skålar.
  5. Lägg sallad, bönor, tomater, kyckling, morötter och picklad lök i grupper ovanpå bulguren. Lägg också en ägghalva i varje skål.
  6. Ringla dressingen över och toppa med nötterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar