måndag 21 augusti 2017

Fylld pasta med ädelost- och spenatsås



Ett paket färsk fylld pasta är en säker lunchräddare. Här serverar jag den med ädelostsås och spenat. Några rostade valnötter på toppen, och du har en härlig lunch. Servera en blandad sallad till.

Ingredienser till 2 portioner

  • 250 g färsk pasta fylld med ricotta och spenat
  • 1½ dl crème fraiche
  • 70 g ädelost
  • 150 g fryst tinad spenat
  • salt och nymalen svartpeppar
  • grovt krossade valnötskärnor

Gör så här:

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Värm lite crème fraiche och smula ner ädelosten. Rör ner den tinade spenaten, värm och smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta valnötskärnor i en torr stekpanna och krossa dem grovt.
  4. Blanda pastan med såsen.
  5. Lägg upp i djupa, varma tallrikar och toppa med valnötterna. Lägg upp lite blandad sallad på en assiett vid sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar