tisdag 8 augusti 2017

Sommarlax med grönsaker

En fräsch laxrätt med stekta grönsaker och kall sås

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g benfri laxfilé med skinnet kvar
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar


Stek grönsakerna i rapsolja tills de är mjuka, men fortfarande har tuggmotstånd.

Grönsaker

  • 2 knippmorötter
  • ½ litet blomkålshuvud
  • ½ liten zucchini
  • 1 röd knipplök


Kall yoghurtsås med örter

Kall sås

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk hackade örter
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ den i kylen fram till serveringen.
  2. Värm ugnen till 125 grader. Dela laxen i två portionsbitar och lägg dem i en ugnsform med skinnsidan nedåt. Ringla över olja, salta och peppra. Baka fisken i ugnen ca 40 minuter tills innertemperaturen är 46 grader.
  3. Tvätta och dela morötterna i kvartar på längden. Dela blomkålen i små buketter. Skär zucchinin i starar (ca 5 cm). Dela rödlöken i klyftor. Stek grönsakerna i lite rapsolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Servera med nykokt potatis och citronklyftor att pressa över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar