En fräsch laxrätt med stekta grönsaker och kall sås |
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g benfri laxfilé med skinnet kvar
- 1 msk kallpressad rapsolja
- salt och nymalen svartpeppar
Stek grönsakerna i rapsolja tills de är mjuka, men fortfarande har tuggmotstånd. |
Grönsaker
- 2 knippmorötter
- ½ litet blomkålshuvud
- ½ liten zucchini
- 1 röd knipplök
Kall yoghurtsås med örter |
Kall sås
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 tsk dijonsenap
- 2 msk hackade örter
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ den i kylen fram till serveringen.
- Värm ugnen till 125 grader. Dela laxen i två portionsbitar och lägg dem i en ugnsform med skinnsidan nedåt. Ringla över olja, salta och peppra. Baka fisken i ugnen ca 40 minuter tills innertemperaturen är 46 grader.
- Tvätta och dela morötterna i kvartar på längden. Dela blomkålen i små buketter. Skär zucchinin i starar (ca 5 cm). Dela rödlöken i klyftor. Stek grönsakerna i lite rapsolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera med nykokt potatis och citronklyftor att pressa över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar