Lammkotletterna får här en härlig smak av att stekas med timjan och serveras med ramslökssås.
Ingredienser till 4 portioner
- 16 enkla eller 8 dubbla lammkotletter
- 1 gul lök
- 250 g champinjoner
- 2 dl oxbuljong
- salt och nymalen svartpeppar
- några kvistar färsk timjan
- 1 vitlöksklyfta
- 4 msk olivolja
- 250 g crème fraiche
- 3 tsk torkad ramslök
Gör så här:
- Skala och hacka lök och vitlök. Borsta och skiva champinjonerna.
- Värm olivoljan i en stekpanna och stek lammkotletterna tillsammans med timjankvistarna några minuter på varje sida. Salta och peppra. Ta ur dem ur stekpannan och håll dem varma.
- Fräs lök och vitlök i stekfettet och tillsätt champinjonskivorna. Stek ytterligare några minuter.
- Häll i köttbuljongen, tillsätt crème fraiche och ramslök. Smaka av med salt och peppar.
- Värm såsen inför serveringen men koka inte.
- Servera kotletterna med såsen och ugnsrostad potatis. Strö gärna lite torkad ramslök över potatisen inför serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar