söndag 20 augusti 2017

Lammkotletter med ramslökssås




Lammkotletterna får här en härlig smak av att stekas med timjan och serveras med ramslökssås.

Ingredienser till 4 portioner

  • 16 enkla eller 8 dubbla lammkotletter
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 2 dl oxbuljong
  • salt och nymalen svartpeppar
  • några kvistar färsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk olivolja
  • 250 g crème fraiche
  • 3 tsk torkad ramslök

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Borsta och skiva champinjonerna.
  2. Värm olivoljan i en stekpanna och stek lammkotletterna tillsammans med timjankvistarna några minuter på varje sida. Salta och peppra. Ta ur dem ur stekpannan och håll dem varma.
  3. Fräs lök och vitlök i stekfettet och tillsätt champinjonskivorna. Stek ytterligare några minuter.
  4. Häll i köttbuljongen, tillsätt crème fraiche och ramslök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Värm såsen inför serveringen men koka inte.
  6. Servera kotletterna med såsen och ugnsrostad potatis. Strö gärna lite torkad ramslök över potatisen inför serveringen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar