tisdag 4 augusti 2020

Blommig falukorv




Falukorv gratinerad i ugnen med blomkål och broccoli blir en blommig sommarfalu. "Jag vill ha blommig falukorv till lunch, mamma!"

Ingredienser till 4 portioner

  • 600 g falukorv
  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • 300 g broccoli
  • 300 g blomkål
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 msk skånsk senap
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dlhackad persilja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 150 g riven lagrad ost
  • smör att steka i

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva korven och dela broccoli och blomkål i buketter. Skiva purjolök och hacka löken.
  3. Stek korven i lite smör och lägg skivorna i en ugnsform.
  4. Fräs lök, purjolök. broccoli och blomkål i smör. Tillsätt crème fraiche och senap. Rör om och smaka av med salt och peppar och rör ner den hackade persiljan. Häll blandningen över korven och strö över den rivna osten.
  5. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg.
  6. Servera eventuellt med lite nykokt färskpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar