Falukorv gratinerad i ugnen med blomkål och broccoli blir en blommig sommarfalu. "Jag vill ha blommig falukorv till lunch, mamma!"
Ingredienser till 4 portioner
- 600 g falukorv
- 1 purjolök
- 1 gul lök
- 300 g broccoli
- 300 g blomkål
- 3 dl crème fraiche
- 2 msk skånsk senap
- 2 tsk dijonsenap
- 1 dlhackad persilja
- salt och nymalen svartpeppar
- 150 g riven lagrad ost
- smör att steka i
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skiva korven och dela broccoli och blomkål i buketter. Skiva purjolök och hacka löken.
- Stek korven i lite smör och lägg skivorna i en ugnsform.
- Fräs lök, purjolök. broccoli och blomkål i smör. Tillsätt crème fraiche och senap. Rör om och smaka av med salt och peppar och rör ner den hackade persiljan. Häll blandningen över korven och strö över den rivna osten.
- Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg.
- Servera eventuellt med lite nykokt färskpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar