söndag 16 augusti 2020

Kycklingfilé med dragon och dijonsenap



Kycklingfilé i en god sås går klart i ugnen och serveras med ugnsrostad potatis och vaxbönor.

Ingredienser till 4 portioner

  • 4 kycklingfiléer
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör och rapsolja att steka i
  • 2 dl grädde
  • 1½ dl mjölk
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 msk hackad färsk dragon eller 1 tsk torkad 
  • 1 paket tärnad bacon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn kycklingen i smör och olja. Salta och peppra.
  2. Blanda grädde, mjölk, hackad färsk dragon (eller 1 tsk torkad) och dijonsenap i en liten kastrull. Koka upp och red av med lite majsstärkelse utrörd i vatten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg den brynta kycklingen i en ugnsform och häll över gräddblandningen. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Rosta potatisen samtidigt.
  4. Stek bacontärningarna knapriga och låt dem rinna av.
  5. Strö bacon över kycklingen inför serveringen.
  6. Servera kycklingen med rostade potatisklyftor och lättkokta vaxbönor.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar