Kycklingfilé i en god sås går klart i ugnen och serveras med ugnsrostad potatis och vaxbönor.
Ingredienser till 4 portioner
- 4 kycklingfiléer
- salt och nymalen svartpeppar
- smör och rapsolja att steka i
- 2 dl grädde
- 1½ dl mjölk
- 2 tsk dijonsenap
- 2 tsk majsstärkelse
- 1 msk hackad färsk dragon eller 1 tsk torkad
- 1 paket tärnad bacon
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Dela varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn kycklingen i smör och olja. Salta och peppra.
- Blanda grädde, mjölk, hackad färsk dragon (eller 1 tsk torkad) och dijonsenap i en liten kastrull. Koka upp och red av med lite majsstärkelse utrörd i vatten. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg den brynta kycklingen i en ugnsform och häll över gräddblandningen. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Rosta potatisen samtidigt.
- Stek bacontärningarna knapriga och låt dem rinna av.
- Strö bacon över kycklingen inför serveringen.
- Servera kycklingen med rostade potatisklyftor och lättkokta vaxbönor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar