söndag 9 augusti 2020

Fläskkotlett i dijonsås med örter



Fläskkotletter är en ganska smaklös styckdel, men om man ger såsen lite spets med dijonsenap blir detta en smakrik rätt

Ingredienser till 3 portioner

  • 3 fläskkotletter (med eller utan ben)
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att steka i

Dijonsås med örter

  • 1½ dl grädde
  • 1 msk koncentrerad kalvfond eller ½ oxbuljongtärning
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk finskuren gräslök
  • ½ dl finskuren basilika
  • ½ dl finhackad persilja

Gör så här:

  1. Dela kotletterna om du har benfria kotletter, annars steker du dem hela. Salta och mal över svartpeppar.
  2. Bryn kotletterna i smör i en stekpanna.
  3. Blanda grädde, fond och senap och häll över köttet. Låt alltsammans puttra på låg värme tills köttet är genomstekt.
  4. Tillsätt de hackade örterna och smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
  5. Servera med nykokt färskpotatis och någon lättkokt grönsak.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar