Fläskkotletter är en ganska smaklös styckdel, men om man ger såsen lite spets med dijonsenap blir detta en smakrik rätt
Ingredienser till 3 portioner
- 3 fläskkotletter (med eller utan ben)
- salt och nymalen svartpeppar
- smör att steka i
Dijonsås med örter
- 1½ dl grädde
- 1 msk koncentrerad kalvfond eller ½ oxbuljongtärning
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk finskuren gräslök
- ½ dl finskuren basilika
- ½ dl finhackad persilja
Gör så här:
- Dela kotletterna om du har benfria kotletter, annars steker du dem hela. Salta och mal över svartpeppar.
- Bryn kotletterna i smör i en stekpanna.
- Blanda grädde, fond och senap och häll över köttet. Låt alltsammans puttra på låg värme tills köttet är genomstekt.
- Tillsätt de hackade örterna och smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
- Servera med nykokt färskpotatis och någon lättkokt grönsak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar