måndag 10 augusti 2020

Zucchini- och bönburgare



Burgare kan ju göras på många olika sätt. När jag tittade i skafferiet idag hittade jag en zucchini och en burk svarta bönor. Detta får bli basen i dagens vegoburgare. Servera i hamburgerbröd med de tillbehör du gillar mest och lite ugnsrostad färskpotatis!

Ingredienser till 4 burgare

  • 1 burk bönor av någon sort eller kikärter
  • 1 zucchini
  • 1 äggula
  • ½ tsk dijonsenap
  • 1 dl riven parmesan
  • ½ silverlök, riven 
  • 3 msk majsstärkelse
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olja till stekning

Gör så här:

  1. Riv zucchinin grovt, lägg i en skål och blanda med lite salt. Ställ åt sidan medan du blandar resten av ingredienserna.
  2. Mixa bönor, lök, ägg, ost, senap och peppar. Krama vätskan ur zucchinin och blanda ner i smeten. Rör ner majsstärkelsen och forma 4 biffar.  sOm smeten känns lös kan du i stället klicka ner smet i het panna.
  3. Stek biffarna i olja tills de fått fin färg (ca 5 minuter på varje sida).
  4. Dela 4 hamburgerbröd och stek dem lätt i en torr stekpanna.
  5. Bygg burgarna med t.ex. sallad, tomat, chilimajonnäs och picklad rödlök. Servera med ugnsrostad potatis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar