Burgare kan ju göras på många olika sätt. När jag tittade i skafferiet idag hittade jag en zucchini och en burk svarta bönor. Detta får bli basen i dagens vegoburgare. Servera i hamburgerbröd med de tillbehör du gillar mest och lite ugnsrostad färskpotatis!
Ingredienser till 4 burgare
- 1 burk bönor av någon sort eller kikärter
- 1 zucchini
- 1 äggula
- ½ tsk dijonsenap
- 1 dl riven parmesan
- ½ silverlök, riven
- 3 msk majsstärkelse
- salt och nymalen svartpeppar
- olja till stekning
Gör så här:
- Riv zucchinin grovt, lägg i en skål och blanda med lite salt. Ställ åt sidan medan du blandar resten av ingredienserna.
- Mixa bönor, lök, ägg, ost, senap och peppar. Krama vätskan ur zucchinin och blanda ner i smeten. Rör ner majsstärkelsen och forma 4 biffar. sOm smeten känns lös kan du i stället klicka ner smet i het panna.
- Stek biffarna i olja tills de fått fin färg (ca 5 minuter på varje sida).
- Dela 4 hamburgerbröd och stek dem lätt i en torr stekpanna.
- Bygg burgarna med t.ex. sallad, tomat, chilimajonnäs och picklad rödlök. Servera med ugnsrostad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar