tisdag 26 juni 2018

Havskattsfilé med hummersås



Havskatt är en smakrik fisk med fast kött. Allt oftare finns den i fiskdisken och går att tillaga på många olika sätt, gärna med smakstarka tillbehör. Här ger jag hummersåsen en extra touch av cayennepeppar och det står fint mot den milda fisken.

Ingredienser till 2 portioner

  • 350 g filé av havskatt
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 2 tsk pressad citron
  • olivolja att ringla över

Hummersås

  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl fiskbuljong
  • 1 msk koncentrerad hummerfond
  • ½ dl grädde
  • cayennepeppar
  • lite pressad citron

Tillbehör

  • färskpotatis
  • lättkokta knippmorötter
  • vaxbönor
  • lite finskuren gräslök
  • färska räkor efter behag

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Dela fisken i två portionsbitar och vik dem tvärs över för att få lite tjockare fiskbitar.
  3. Lägg fisken i en ugnsform. Pressa över citron, ringla över lite olivolja, salta och peppra.
  4. Baka fisken i ugnen ca 20 minuter (innertemperatur ca 47 grader).
  5. Fräs smör och mjöl till såsen. Späd med buljong, fond och grädde och låt alltsammans koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med cayennepeppar och citron.
  6. Servera fisken med såsen, färskpotatis, knippmorötter och bönor. Toppa med nyskalade räkor och strö över lite finskuren gräslök

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar