Hållbara bullar som inte smular |
Ingredienser till 25-30 bullar
- 6 dl grahamsmjöl
- 6 dl kokande vatten
- 3 dl fingervarmt vatten
- 50 g jäst
- 2 msk neutral olja
- 2 tsk salt
- 2 dl tranbär (kan uteslutas eller ersättas med russin)
- 10 dl vetemjöl
- filmjölk till pensling
Knåda på mjölat bakbord |
Jäs på plåtar med bakplåtspapper |
Gör så här:
- Häll upp grahamsmjölet i en bunke och slå det kokande vattnet över. Rör om och låt svalna till fingervarmt.
- Rör ut jästen i den mindre mängden fingervarmt vatten och häll det tillsammans med tranbären i grahamsgröten.
- Tillsätt olja, salt och nästan allt vetemjöl och arbeta kraftigt till en smidig deg (ca 5 min i maskin).
- Strö över lite mjöl, plasta bunken och degen jäsa cirka 40 minuter.
- Sätt ugnen på 240 grader (gärna varmluft). Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda för hand. Rulla ut degen till 2 längder. Platta till längderna lätt med handen och dela i 25 - 30 trekantiga bitar.
- Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Jäs under bakduk i 30 minuter.
- Pensla med filmjölk och grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar