Jordgubbssäsongen fortsätter. Bara njut! |
4 portioner
- 150 g vit choklad
- 1 ägg
- 3 dl vispgrädde
- 1 tsk äkta vaniljpulver
Limemarinerade jordgubbar
- 1 l färska jordgubbar
- 1 limefrukt (rivet skal och saft)
- 2 msk flytande honung
Gör så här:
- Smält chokladen i vattenbad. Ställ den åt sidan och låt svalna lite.
- Knäck ägget i en bunke och vispa så att det är väl blandat.
- Vispa grädden med vaniljpulver. Vispa inte för hårt.
- Rör ner chokladen i det uppvispade ägget. Rör kraftigt. Rör ner grädden lite i taget.
- Häll upp moussen i 4 glas och ställ den i kylen en timme, gärna längre.
- Lägg saft och rivet skal av limen i en bunke. Blanda med honung.
- Skär jordgubbarna i skivor och lägg dem i saften. Låt marinera en halvtimme eller längre.
- Fördela jordgubbarna över chokladmoussen inför serveringen. Riv gärna över lite limeskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar