söndag 16 juli 2017

Rödvinsmarinerad fläskkarré med tillbehör

 

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 2 skivor benfri fläskkarré
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 knippe blandade färska örter
  • nymalen svartpeppar
  • 2 dl rödvin
  • salt
  • olivolja att pensla med

Tillbehör

  • rostad blomkål
  • picklad rödlök
  • hummus
  • aioli
  • blandad grönsallad

Gör så här:

  1. Peppra karréskivorna och lägg dem i dubbla plastpåsar
  2. Skär örterna mycket grovt och lägg dem tillsammans med den krossade vitlöken i plastpåsen
  3. Häll över rödvinet och knyt till plastpåsarna. Låt stå i kylen några timmar.
  4. Torka av köttet och pensla med lite olivolja. Salta
  5. Grilla eller stek köttet.
  6. Servera med tillbehören i små skålar bredvid och gärna ett gott surdegsbröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar