Rödvinsmarinerad fläskkarré med tillbehör
Ingredienser till 2 portioner
- 2 skivor benfri fläskkarré
- 1 krossad vitlöksklyfta
- 1 knippe blandade färska örter
- nymalen svartpeppar
- 2 dl rödvin
- salt
- olivolja att pensla med
Tillbehör
- rostad blomkål
- picklad rödlök
- hummus
- aioli
- blandad grönsallad
Gör så här:
- Peppra karréskivorna och lägg dem i dubbla plastpåsar
- Skär örterna mycket grovt och lägg dem tillsammans med den krossade vitlöken i plastpåsen
- Häll över rödvinet och knyt till plastpåsarna. Låt stå i kylen några timmar.
- Torka av köttet och pensla med lite olivolja. Salta
- Grilla eller stek köttet.
- Servera med tillbehören i små skålar bredvid och gärna ett gott surdegsbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar