Återigen en favorit i repris: spenatlasagne. Rätten gillas av både barn och vuxna och är ett av alla sätt att få barn att äta grönsaker
4 portioner
Sås
- 25 g smör
- 4 msk vetemjöl
- 7 dl standardmjölk
- 250 g keso naturell
- salt och nymalen vitpeppar
Spenatfräs
- 750 g fryst hackad spenat
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- rapsolja att fräsa i
- salt och nymalen vitpeppar
Till formen
- 12 lasagneplattor
- riven ost
- smör till formen
Gör så här:
- Fräs smör och mjöl till såsen. Späd med mjölken och låt såsen koka 5 minuter. Rör ner keson och smaka av med salt och vitpeppar.
- Tina spenaten. Hacka löken och fräs den i lite olja utan att den tar färg. Lägg i spenaten och fräs alltsammans en stund. Hacka vitlöken och tillsätt den. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Smörj en ugnsform. Varva lasagneplattor, sås och spenat. Låt första och sista lagret vara sås. Avsluta med lite riven lagrad ost. Grädda lasagnen cirka 50 minuter i 220 grader. Servera med en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar