Kyckling lär ju toppa listan på svenskarnas vardagsmiddag. Här kommer en variation!
4 portioner
- 1 kg kycklingklubbor (4 st)
- salt och nymalen svartpeppar
- några kvistar färsk timjan
Marinad
- ½ dl färskpressad rapsolja
- ½ dl kinesisk soja
- ½ dl sweet chilisås
- 2 pressade vitlöksklyftor
- ½ tsk chiliflakes
Gör så här:
- Vispa samman ingredienserna till marinaden. Dela kycklingklubborna i leden och lägg dem i marinaden (i en bunke eller i dubbla plastpåsar). Låt kycklingen marinera i minst 1 timme, gärna mer om du har tid.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg kycklingen med marinaden i en ugnsform. Salta och mal över svartpeppar. Grovhacka några kvistar timjan och strö hacket över kycklingen.
- Sätt in i ugnen och stek ca 45 minuter. Ös gärna under tiden och kontrollera att kycklingen är genomstekt när du tar ut den. Köttsaften ska vara helt klar när du sticker i låren.
- Servera med bulgursallad och guacamole med yoghurt (recept på båda delar hittar du här på bloggen).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar