onsdag 14 juni 2017

Marinerade kycklingklubbor

Kyckling lär ju toppa listan på svenskarnas vardagsmiddag. Här kommer en variation!

4 portioner

  • 1 kg kycklingklubbor (4 st)
  • salt och nymalen svartpeppar
  • några kvistar färsk timjan

Marinad

  • ½ dl färskpressad rapsolja
  • ½ dl kinesisk soja
  • ½ dl sweet chilisås
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ tsk chiliflakes

Gör så här:

  1. Vispa samman ingredienserna till marinaden. Dela kycklingklubborna i leden och lägg dem i marinaden (i en bunke eller i dubbla plastpåsar). Låt kycklingen marinera i minst 1 timme, gärna mer om du har tid.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Lägg kycklingen med marinaden i en ugnsform. Salta och mal över svartpeppar. Grovhacka några kvistar timjan och strö hacket över kycklingen.
  4. Sätt in i ugnen och stek ca 45 minuter. Ös gärna under tiden och kontrollera att kycklingen är genomstekt när du tar ut den. Köttsaften ska vara helt klar när du sticker i låren.
  5. Servera med bulgursallad och guacamole med yoghurt (recept på båda delar hittar du här på bloggen).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar