Grilltider! |
Sommaren går lite fram och tillbaka, men en grillad köttbit passar alltid bra. Färskpotatis i en sallad ger ytterligare sommarkänsla.
2 portioner
- 2 fläskkotletter
- salt och nymalen svartpeppar
Marinad
- ½ dl kallpressad rapsolja
- 2 msk japansk soja
- 1 krossad vitlöksklyfta
- 1 näve grovhackade färska örter (t.ex. timjan, oregano, rosmarin, salvia)
Färskpotatissallad
- 400 g färskpotatis
- 1 gul knipplök
- 5 rädisor
- 75 g färska sockerärter
- hackade färska örter
Dressing
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk sherryvinäger
- 2 msk kallpressad rapsolja
- 2 msk finskuren dill
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Blanda ihop marinaden och häll den över kotletterna i dubbla plastpåsar. Marinera i kylskåpet några timmar. Vänd några gånger under tiden.
- Skrapa och koka potatisen i saltat vatten med några dillkvistar.
- Vispa ihop dressingen. Skär potatisen i grova bitar och häll över dressingen medan potatisen fortfarande är varm. Blanda ner finskuren lök (ta också med det gröna på löken), rädisor i tunna skivor. ärter skurna på snedden och örter.
- Torka av kotletterna. Salta, peppra och grilla över glöden eller i grillpanna. Servera med potatissalladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar