fredag 23 juni 2017

Jordgubbsmazarin

En riktig midsommarbakelse!




12 mazariner i en muffinsplåt

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 1,25 dl mjölk
  • 35 sötmandlar
  • 6 bittermandlar
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • jordgubbar

Gör så här:

  1. Smöra och bröa en muffinsplåt.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Mal mandeln (med skal).
  4. Rör smör och socker riktigt pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  5. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljpulver och den malda mandeln. Rör ner mjölken och mjölblandningen och klicka smeten i de 12 muffinsformarna. Stick ner en jordgubbshalva i varje kaka.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter.
  7. Låt kakorna svalna något och ta ur dem ur formarna.
  8. Pudra över lite florsocker och servera mazarinerna med jordgubbar och crème fraiche. Strö över lite limesocker (rivet limeskal blandat med råsocker eller vanligt vitt socker).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar