Dijonsenap och dragon är två av mina favoriter att smaksätta fläskkött med. Här får fläskkotletterna brässera klart i såsen och dra till sig smakerna.
Ingredienser till 2 portioner
- 2 fläskkotletter med ben
- salt och nymalen svartpeppar
- smör att steka i
Dijon- och dragonsås
- 1½ dl grädde
- 1 msk koncentrerad kalvfond
- 2 tsk soja
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk torkad dragon
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Snitta kotletterna i fettranden. Salta och mal över svartpeppar.
- Stek kotletterna i smör så att de får fin färg.
- Blanda grädde, fond, senap, soja och smulad dragon. Häll blandningen över kotletterna. Låt alltsammans puttra på låg värme tills kotletterna är genomstekta.
- Servera med ugnsrostade potatisklyftor och lättkokta haricots verts,
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar