söndag 20 december 2020

Fläskkotletter med dijon- och dragonsås



Dijonsenap och dragon är två av mina favoriter att smaksätta fläskkött med. Här får fläskkotletterna brässera klart i såsen och dra till sig smakerna.

Ingredienser till 2 portioner

  • 2 fläskkotletter med ben
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att steka i

Dijon- och dragonsås

  • 1½ dl grädde
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 tsk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk torkad dragon
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Snitta kotletterna i fettranden. Salta och mal över svartpeppar.
  2. Stek kotletterna i smör så att de får fin färg.
  3. Blanda grädde, fond, senap, soja och smulad dragon. Häll blandningen över kotletterna. Låt alltsammans puttra på låg värme tills kotletterna är genomstekta.
  4. Servera med ugnsrostade potatisklyftor och lättkokta haricots verts,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar