Svartkål är en av mina absoluta favoriter. Här fräser jag svamp, svartkål och päron (!) och blandar i pappardelle. En smakrik vegetarisk måndagsrätt!
Ingredienser till 2 portioner
- 250 g färsk pappardelle
- 100 g champinjoner
- 100 g svartkål
- 1 päron
- 1 msk smör
- 1 msk rapsolja
- salt och nymalen svartpeppar
- riven parmesanost
Gör så här:
- Koka pappardellen i saltat vatten i så lång tid som anges på förpackningen.
- Häll av kokvattnet, och låt pastan rinna av i ett durkslag, men spara ½ dl av kokvattnet till senare.
- Skiva champinjonerna och hacka svartkålen grovt. Skala, kärna ur och tärna päronet.
- Fräs champinjonerna i torr panna tills de fått fin färg. Tillsätt smör och rapsolja. Lägg i svartkålen. Låt alltsammans fräsa en stund. Lägg till sist i pärontärningarna och häll i en skvätt av kokvattnet.
- Smaka av med salt och peppar och blanda ner pastan.
- Servera på varma tallrikar och riv lite parmesan över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar