måndag 8 april 2019

Pappardelle med svartkål, champinjoner och päron


Svartkål är en av mina absoluta favoriter. Här fräser jag svamp, svartkål och päron (!) och blandar i pappardelle. En smakrik vegetarisk måndagsrätt!

Ingredienser till 2 portioner

  • 250 g färsk pappardelle
  • 100 g champinjoner
  • 100 g svartkål
  • 1 päron
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • riven parmesanost

Gör så här:

  1. Koka pappardellen i saltat vatten i så lång tid som anges på förpackningen.
  2. Häll av kokvattnet, och låt pastan rinna av i ett durkslag, men spara ½ dl av kokvattnet till senare.
  3. Skiva champinjonerna och hacka svartkålen grovt. Skala, kärna ur och tärna päronet.
  4. Fräs champinjonerna i torr panna tills de fått fin färg. Tillsätt smör och rapsolja. Lägg i svartkålen. Låt alltsammans fräsa en stund. Lägg till sist i pärontärningarna och häll i en skvätt av kokvattnet. 
  5. Smaka av med salt och peppar och blanda ner pastan.
  6. Servera på varma tallrikar och riv lite parmesan över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar