tisdag 19 december 2017

Koljafilé med spenat



Fräst spenat som fått koka i gräddmjölk ger koljan smak. Använd helst inte babyspenat,  den blir lätt lite mosig. Försök att få tag på vanlig lite kraftigare spenat.

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g koljafilé (torskfilé eller annan vit fisk går också bra)
  • lite vetemjöl
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att steka i

Spenat

  • 100 g färsk spenat
  • ½ gul lök
  • smör och rapsolja att steka i
  • rivet skal av ½ citron
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 dl gräddmjölk (hälften av varje)

Gör så här:

  1. Hacka löken fint. Skölj spenaten noga och torka den gärna i en salladsslunga. Skär spenaten i grova bitar.
  2. Fräs löken i lite smör och rapsolja utan att den tar färg. Tillsätt spenaten och fräs på medelvärme tills den börjar falla samman.
  3. Salta, peppra och riv över citronskal.
  4. Häll över gräddmjölken och låt alltsammans koka ihop lite.
  5. Dela koljan i portionsbitar (vik dem dubbla om de är små). Salta och peppra.
  6. Vänd filéerna i mjöl och stek dem i smör.
  7. Häll spenaten över fisken och låt alltsammans puttra någon minut.
  8. Servera med pressad potatis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar