Fräst spenat som fått koka i gräddmjölk ger koljan smak. Använd helst inte babyspenat, den blir lätt lite mosig. Försök att få tag på vanlig lite kraftigare spenat.
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g koljafilé (torskfilé eller annan vit fisk går också bra)
- lite vetemjöl
- salt och nymalen svartpeppar
- smör att steka i
Spenat
- 100 g färsk spenat
- ½ gul lök
- smör och rapsolja att steka i
- rivet skal av ½ citron
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 dl gräddmjölk (hälften av varje)
Gör så här:
- Hacka löken fint. Skölj spenaten noga och torka den gärna i en salladsslunga. Skär spenaten i grova bitar.
- Fräs löken i lite smör och rapsolja utan att den tar färg. Tillsätt spenaten och fräs på medelvärme tills den börjar falla samman.
- Salta, peppra och riv över citronskal.
- Häll över gräddmjölken och låt alltsammans koka ihop lite.
- Dela koljan i portionsbitar (vik dem dubbla om de är små). Salta och peppra.
- Vänd filéerna i mjöl och stek dem i smör.
- Häll spenaten över fisken och låt alltsammans puttra någon minut.
- Servera med pressad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar