onsdag 13 mars 2019

Kycklinggryta med franska smaker



Låren är den mest smakrika kycklingdelen. Om man dessutom använder lår som inte är urbenade får man ännu mer smak. Idag serverar jag en franskinspirerad gryta, billigt och gott! Servera gärna tillsammans med en snabb potatisgratäng, t.ex. min gratäng gjord på överbliven kokt potatis.

Ingredienser till 4 portioner

  • 1 kg kycklinglår med ben
  • 100 g steklök
  • 200 g kastanjechampinjoner (eller vanliga vita)
  • ½ tsk torkad timjan
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 70 g färsk bladspenat
  • smör och rapsolja att steka i
  • salt och nymalen svartpeppar
  • några kvistar färsk timjan

Gör så här:

  1. Skala löken, ansa och dela champinjonerna i kvartar.
  2. Salta och peppra kycklingdelarna och bryn dem  smör och rapsolja på båda sidor i en stekgryta.
  3. Lägg i steklök och svamp. Fräs alltsammans några minuter.
  4. Tillsätt vatten, grädde, senap och timjan. Låt alltsammans koka sakta under lock i 20 minuter.
  5. Ta upp kycklingen och koka ihop såsen utan lock några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg tillbaka kycklingen och vänd ner spenaten. Toppa grytan med lite färsk timjan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar