Servera fisken med gräddkokt purjolök och pressad potatis |
Ingredienser till 2 portioner
- 350 g havskattsfilé
- 250 g purjolök
- ½ dl vitt vin
- 1 dl grädde
- salt och nymalen svartpeppar
- smör att steka i
- 1/4 kg oskalade räkor
Gör så här:
- Strimla purjolöken och fräs den i smör i 5 minuter utan att den tar färg. Tillsätt vinet och koka ihop ca 5 minuter. Tillsätt grädden och koka ihop ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Dela havskattsfilén i 2 portionsbitar. Salta, peppra och stek i smör på medelvärme.
- Lägg upp fisken tillsammans med purjolöken och strö över skalade räkor.
- Servera tillsammans med pressad potatis och en klyfta citron att pressa över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar