Rödingfilé med äpple, gurka och stenbitsrom |
Ingredienser till 2 portioner
- 2 rödingfiléer med skinn
- salt
- rapsolja
Tillbehör
- Kokt delikatesspotatis eller pressad potatis
Topping
- ½ äpple
- ½ gurka
- saften av ½ citron
- 2 tsk olivolja
- en nypa salt
- stenbitsrom eller forellrom
- några dillvippor
Vitvinssås med stenbitsrom
- 1 dl torrt vitt vin
- 1 finhackad schalottenlök
- 1 dl fiskbuljong
- 1 dl grädde
- 1 liten nypa kajennpeppar
- 1 tsk majsstärkelse
Gör så här:
- Kärna ur och tärna äpple och gurka. Pressa över citron och ringla över olja. Salta lite och ställ åt sidan.
- Sätt ugnen på 150 grader och koka potatisen.
- Blanda vitt vin, schalottenlök, fiskbuljong och grädde i en kastrull. Låt koka i några minuter.
- Smaka av såsen med kajennpeppar och red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
- Häll ut lite rapsolja på en plåt och vänd fisken i oljan så att de får olja runt om. Krydda köttsidan med salt och baka fisken med skinnsidan uppåt. Baka i ugnen i cirka 10 minuter tills skinnet går lätt att dra av.
- Servera fisken toppad med gurka och äpple. Häll såsen runt fisken och toppa med lite rom och några dillvippor. Servera med kokt delikatesspotatis (t.ex. amandine)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar