fredag 22 februari 2019

Havskatt med gräddkokt purjolök

Servera fisken med gräddkokt purjolök och pressad potatis



Ingredienser till 2 portioner

  • 350 g havskattsfilé
  • 250 g purjolök
  • ½ dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att steka i
  • 1/4 kg oskalade räkor

Gör så här:

  1. Strimla purjolöken och fräs den i smör i 5 minuter utan att den tar färg. Tillsätt vinet och koka ihop ca 5 minuter. Tillsätt grädden och koka ihop ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela havskattsfilén i 2 portionsbitar. Salta, peppra och stek i smör på medelvärme.
  3. Lägg upp fisken tillsammans med purjolöken och strö över skalade räkor.
  4. Servera tillsammans med pressad potatis och en klyfta citron att pressa över.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar