söndag 27 januari 2019

Viltfärsbiffar



Lite rådjurskött i frysen! Bara att ta fram köttkvarnen och mala. Rådjurskött är magert så jag blandar ut färsen med lite fläskfärs och snålar inte heller med grädden. Serverade med sås med trattkantareller och vinbärsgelé blir söndagsmiddagen fantastisk.

Ingredienser till 5 portioner

  • 600 g rådjursfärs
  • 200 g fläskfärs
  • 1½ dl grädde
  • 2 ägg
  • 5 msk ströbröd
  • ½ riven gul lök
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • ½ dl vatten
  • svartpeppar och salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda grädde, ägg, ströbröd, kalvfond, vatten och lök och låt blandningen stå och svälla i 10 minuter.
  3. Rör ner blandningen i färsen och smaksätt med salt och peppar. (Stek eventuellt ett prov för att kontrollera smaken.)
  4. Forma biffar med vattensköljda händer.
  5. Stek i smör på medelvärme.
  6. Lägg biffarna i en ugnsform och stek klart mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
  7. Servera t.ex med hasselbackspotatis och sås med trattkantareller. Vinbärsgelé och haricots verts smakar också gott till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar