onsdag 6 juni 2018

Majskycklingfilé med ramslökssås



Använd majskycklingfiléer med skinn för mer smak, gärna en stor som du kan binda upp. Servera med färskpotatis och lättkokta grönsaker

Ingredienser till 2 portioner

  • 1 stor eller 2 mindre bröstfiléer med skinn, helst majskyckling (ca 350 g)
  • 4 tsk ramslökspesto (kan ev ersättas med basilikapesto)
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör och rapsolja att steka i

Ramslökssås

  • 1 msk smör
  • 1 finhackad schalottenlök
  • ½ dl kycklingbuljong
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 msk torkad ramslök
  • salt och nymalen vitpeppar
  • smör och rapsolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skär ett snitt i bröstfilén och fyll fickan med ramslökspesto. Bind ihop med steksnöre för att hålla ihop fickan. Salta och peppra.
  3. Bryn filéerna i varm panna i smör och rapsolja. Låt kycklingen steka klart i ugnen till en innertemperatur på 72 grader.
  4. Fräs den hackade schalottenlöken i lite smör utan att den tar färg. Tillsätt buljong och grädde och låt alltsammans koka på låg värme tills såsen tjocknar. Rör ner crème fraiche och ramslök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär upp och servera kycklingfilén tillsammans med färskpotatis, lättkokta grönsaker och ramslökssås. Servera eventuellt såsen i en snipa bredvid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar