söndag 6 maj 2018

Grön ärtsoppa i glas




Vår och härlig sol! Söndagsmiddag med röding och primörer (recept finns här på bloggen). En grön soppa i glas blir en trevlig förrätt.

Ingredienser till 4 portioner i glas:

  • 2 schalottenlökar
  • ½ l kycklingbuljong (gärna hemkokt)
  • 1 dl torrt vitt vin
  • ½ dl crème fraiche
  • 400 g frysta gröna ärter
  • salt och nymalen vitpeppar
  • smör att fräsa i

Tillbehör:

  • crème fraiche
  • grovkornig stenbitsrom (eller löjrom om det ska vara lite festligare)

Gör så här:

  1. Hacka löken och fräs i lite smör utan att löken tar färg.
  2. Tillsätt buljong och vin. Koka i 5 minuter. Tillsätt crème fraiche och ärter. Koka ytterligare ett par minuter.
  3. Mixa soppan med stavmixer eller i en kannmixer och smaka av med salt och peppar.
  4. Häll upp soppan i 4 glas och toppa med crème fraiche och lite rom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar