söndag 29 april 2018

Sparris med lax och confiterad äggula

Förrätt i sparristider

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 2 äggulor
  • rapsolja
  • 2 vita sparrisar
  • 4 gröna sparrisar
  • smör att steka i
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 100g kallrökt lax
  • blad av färsk timjan att strö över
  • några flagor parmesanost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 63 grader (eller 65 om du inte har en ugn som klarar fininställningen)
  2. Lägg äggulorna i varsin liten kopp och täck med rapsolja.
  3. Ställ kopparna i ugnen och låt dem bakas ca 25 minuter.
  4. Ta ut kopparna ur ugnen och låt svalna.
  5. Skala och koka de vita sparrisarna knappt klara i saltat vatten. Lägg dem i kallt vatten för att stoppa kokningen.
  6. Skär de kokta vita sparrisarna och de råa gröna i mindre bitar. Stek bitarna i smör. Strö över flingsalt och mal över lite svartpeppar
  7. Lägg upp sparris, skivor av lax och äggulor på två tallrikar.
  8. Plocka bladen av färsk timjan och strö över. Avsluta med några flagor parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar