lördag 24 februari 2018

Rödtunga med västerbottenschips och hummersås




En festlig fiskrätt som serveras med potatismos eller pressad potatis.

Ingredienser till 2 portioner

  • 300 g rödtungafiléer
  • salt
  • ½ dl vitt vin

Hummersås

  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk koncentrerad hummerfond
  • 2 dl fiskbuljong
  • ½ dl grädde
  • kajennpeppar
  • pressad citronsaft
  • salt

Västerbottenschips

  • 2 msk riven västerbottensost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ut osten i två högar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter tills chipsen fått fin färg och låt dem svalna.
  3. Salta fiskfiléerna och rulla ihop dem. Lägg fisken i en ugnsform och häll över vinet. Täck fisken med smörat smörpapper och baka av mitt i ugnen 10-15 minuter.
  4. Smält smör till såsen i en kastrull. Vispa ner mjölet och späd med lite fiskbuljong i taget.
  5. Häll i grädde och hummerfond och låt såsen koka en stund.
  6. Krydda med salt, citronsaft och kajennpeppar
  7. Servera fisken med potatismos, västerbottenchips och hummersås. Garnera med ärtskott, gröna blad och lite picklad fänkål


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar