onsdag 21 februari 2018

Lax med rostade grönsaker och tsatsiki

En enkel variation på vardagslax!

 

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 2 bitar laxfilé à 150 g
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1/4 blomkålshuvud
  • 1 bit rotselleri
  • ½ aubergine
  • 1 rödlök
  • olivolja att ringla över
  • salt och nymalen svartpeppar
  • lite färsk timjan

Tsatsiki

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • ½ slanggurka
  • salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Börja med tsatsikin. Riv gurkan och salta. Låt raspet stå i några minuter. Krama ur vätskan och blanda gurkan med yoghurt, riven vitlök och svartpeppar. Låt stå i kylen fram till serveringen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader
  3. Skala och dela grönsakerna i grova bitar. Lägg i en ugnsform och ringla över olivolja. Salta, peppra och strö över lite hackad timjan. Baka mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
  5. Lägg laxbitarna i en ugnsform. Salta, peppra, strö över hackad timjan och ringla över lite olivolja.
  6. Baka rotsaker och lax tills laxens innertemperatur är 47 grader.
  7. Servera laxen med grönsakerna och tsatsikin.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar