lördag 20 januari 2018

Rödspätta med Skagenröra




Helstekt rödspätta är en av mina favoriter. När man steker på benet finns all den goda smaken kvar. Här lyxar jag till det med Skagenröra och stenbitsrom på toppen.

2 portioner

  • 2 st flådda rödspättor
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ dl ströbröd
  • salt och nymalen vitpeppar
  • smör att steka i

Skagenröra

  • 300 g räkor med skal
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk finhackad dill

Topping

  • 2 msk stenbitsrom

Tillbehör

  • kokt delikatesspotatis
  • citronklyftor

Gör så här:

  1. Skala och grovhacka räkorna. Rör samman crème fraiche och majonnäs. Blanda ner dill och räkorna i majonnäsröran.
  2. Blanda mjöl och ströbröd med salt och peppar. Vänd spättorna i blandningen. Stek fisken i smör, ös med smöret under stekningen.
  3. Lägg spättorna på varma tallrikar. Toppa med skagenröra och stenbitsrom. Servera med delikatesspotatis och citronklyftor. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar