fredag 5 januari 2018

Rödkålssallad med granatäpple



Mera rester i kylen! En klyfta rödkål och ett granatäpple blir en god sallad. För att få en saftigare sallad kör jag rödkålen i matberedaren i stället för att strimla den.

Ingredienser

  • en klyfta rödkål
  • 1 granatäpple
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Dela rödkålen i mindre bitar och kör den några varv i matberedaren med kniven.
  2. Dela granatäpplet och banka ur kärnorna med baksidan av en träslev - jag brukar ha granatäpplehalvan i en plastpåse när jag bankar för att slippa röd saft i hela köket.
  3. Blanda kål, granatäpplekärnor med vinäger och olja. Smaksätt med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar