söndag 22 oktober 2017

Knäckig äppeldessert




Att servera dessert i portionsformar är enkelt och praktiskt, särskilt i små hushåll. Inga rester!

2 portionsformar

  • 50 g smör
  • 0,75 dl socker
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk grädde
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1 nypa salt

Fyllning

  • 2 medelstora äpplen
  • ½ tsk kanel
  • 1 msk socker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Kärna ur och klyfta äpplena (behöver inte skalas om det är svenska tunnskaliga äpplen. Blanda klyftorna med socker och kanel och fördela i 2 portionsformar.
  3. Smält smöret tillsammans med socker, sirap och vispgrädde.
  4. Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt och rör till en jämn smet.
  5. Fördela smeten över äpplena och grädda i nedre delen i ca 30 minuter.
  6. Servera med vaniljsås och/eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar