söndag 16 juli 2017

Vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar

Jordgubbssäsongen fortsätter. Bara njut!




4 portioner

  • 150 g vit choklad
  • 1 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk äkta vaniljpulver

Limemarinerade jordgubbar

  • 1 l färska jordgubbar
  • 1 limefrukt (rivet skal och saft)
  • 2 msk flytande honung

Gör så här:

  1. Smält chokladen i vattenbad. Ställ den åt sidan och låt svalna lite.
  2. Knäck ägget i en bunke och vispa så att det är väl blandat.
  3. Vispa grädden med vaniljpulver. Vispa inte för hårt.
  4. Rör ner chokladen i det uppvispade ägget. Rör kraftigt. Rör ner grädden lite i taget.
  5. Häll upp moussen i 4 glas och ställ den i kylen en timme, gärna längre.
  6. Lägg saft och rivet skal av limen i en bunke. Blanda med honung.
  7. Skär jordgubbarna i skivor och lägg dem i saften. Låt marinera en halvtimme eller längre.
  8. Fördela jordgubbarna över chokladmoussen inför serveringen. Riv gärna över lite limeskal.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar