tisdag 6 juni 2017

Grillade fläskkotletter med färska örter


Grilltider!


Sommaren går lite fram och tillbaka, men en grillad köttbit passar alltid bra. Färskpotatis i en sallad ger ytterligare sommarkänsla.

2 portioner

  • 2 fläskkotletter
  • salt och nymalen svartpeppar

Marinad

  • ½ dl kallpressad rapsolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 näve grovhackade färska örter (t.ex. timjan, oregano, rosmarin, salvia)

 

Färskpotatissallad

  • 400 g färskpotatis
  • 1 gul knipplök
  • 5 rädisor
  • 75 g färska sockerärter
  • hackade färska örter

Dressing

  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk sherryvinäger
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 msk finskuren dill
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Blanda ihop marinaden och häll den över kotletterna i dubbla plastpåsar. Marinera i kylskåpet några timmar. Vänd några gånger under tiden.
  2. Skrapa och koka potatisen i saltat vatten med några dillkvistar.
  3. Vispa ihop dressingen. Skär potatisen i grova bitar och häll över dressingen medan potatisen fortfarande är varm. Blanda ner finskuren lök (ta också med det gröna på löken), rädisor i tunna skivor. ärter skurna på snedden och örter.
  4. Torka av kotletterna. Salta, peppra och grilla över glöden eller i grillpanna. Servera med potatissalladen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar