måndag 29 maj 2017

Stekt polenta med sparris och broccoli

En vegetarisk måndagsrätt med norditalienska smaker


4 portioner

  • 500 g grön sparris
  • 1 stort broccolistånd
  • olja att steka i
  • salt och nymalen svartpeppar

Polenta

  • 100 g polentagryn
  • 3 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 150 g riven lagrad ost
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja till formen
  • olivolja att steka i

Parmesankräm

  • 1 burk crème fraiche
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 tsk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Rör samman ingredienserna till parmesankrämen och ställ åt sidan fram till serveringen.
  2. Koka ihop kycklingfond, vatten och mjölk. Vispa ner polentan och koka på svag värme under omrörning tills gröten är tjock och släpper från grytans kanter. Rör ner den rivna osten. Smaka av med salt  och peppar.
  3. Häll ut polentan i en oljad form. Släta ut översidan och låt svalna.
  4. Skär polentan i bitar inför serveringen och stek i olivolja på hög värme.
  5. Skär eller bryt av den torra nederdelen av sparrisen och skär sparrisen i bitar (ca 3 cm långa). Skala och skär broccolistammen i tunna slantar. Dela resten av broccolin i små buketter. Stek sparris och broccoli i olivolja på hög värme. Salta och peppra.
  6. Servera polentan med grönsakerna och parmesankrämen.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar