måndag 29 maj 2017

Stekt makrill i repris



Nu är det dags för garnmakrillen igen! Här kommer en favorit i repris med massor av dill. Servera med nykokt färskpotatis.


Ingredienser till 2 portioner

  • 4 små makrillfiléer
  • vetemjöl att vända fisken i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • smör och rapsolja att steka i
  • 1½ dl grädde av valfri fetthalt
  • 1 msk grov dijonsenap
  • finskuren dill

Gör så här:

  1. Salta och peppra fiskfiléerna och vänd dem i lite vetemjöl.
  2. Stek fisken i smör och rapsolja på medelhög värme.
  3. Blanda grädde och senap och häll blandningen över fisken. Koka upp och ös fisken med såsen. Smaka av med salt och peppar och strö över rikligt med finskuren dill.
  4. Servera med nykokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar