måndag 17 april 2017

Fyllda smördegssbollar





Festliga tilltugg till fördrinken kan ersätta förrätten!

Ingredienser till ca 15 bollar av vardera sorten

  • 1 rulle färdigkavlad smördeg

Ostkräm

  • 3 dl gräddfil
  • 100 g ädelost
  • 1 krm kajennpeppar

Kaviarfyllning

  • 100 g löjrom eller sikrom
  • ½ burk crème fraiche
  • ½ rödlök

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Tryck ut kakor med runt kakmått och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och grädda 7-8 minuter mitt i ugnen.
  3. Låt kakorna kallna på galler.
  4. Såga isär dem försiktigt med  tandad kniv. Detta kan du göra någon dag i förväg. Förvara bollarna ihoplagda i rumstemperatur.
  5. Gör ostkrämen, som bör förberedas minst ett dygn före servering. Häll gräddfilen i ett kaffefilter och låt den rinna av i ett dygn. Kör massan i en matberedare tillsammans med ost och kajennpeppar. Låt massan stelna i kylskåpet. Spritsa eller klicka krämen i hälften av smördegsbollarna och lägg ihop en stund före servering.
  6. Resten av bollarna fylls med rom och en klick crème fraiche och garneras med en tunn strimma rödlök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar