måndag 20 februari 2017

Bönbiffar med sötpotatismos

Servera med limeyoghurt och en grönsallad

 

Ingredienser till 2 portioner

 

Bönbiffar

  • 1 pkt svarta bönor
  • ½ finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 0,75 dl potatismjöl
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja till stekning


Sötpotatismos

  • 7 hg sötpotatis
  • ½ dl grädde
  • ½ dl crème fraiche
  • 25 g smör
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 2 msk hackad bladpersilja

Limeyoghurt

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk flytande honung
  • rivet skal av en limefrukt

Gör så här:

  1. Rör ner limeskal och honung i yoghurten och ställ åt sidan.
  2. Skala och dela sötpotatisen i grova tärningar. Koka den sakta i saltat vatten. Häll av vattnet och låt den ånga av.
  3. Krossa potatisen med en potatisstöt eller en visp och blanda i smör, grädde och crème fraiche.
  4. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner persiljan.
  5. Häll av bönorna i ett durkslag. Kör bönor, lök, vitlök och ägg i en matberedare. Tillsätt potatismjöl, spiskummin, salt och peppar. Klicka ner smeten i varm stekpanna med olja och stek ca 2 minuter på varje sida.
  6. Servera biffarna med sötpotatismos, limeyoghurt och en grönsallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar