måndag 27 februari 2017

Aubergine- och kikärtsgryta




En gryta med indiska smaker. Servera med ris eller bulgur och myntayoghurt.

Ingredienser till 3 portioner

  • 400 g aubergine
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk kikärter
  • 1 msk curry
  • 1 msk Garam Masala
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 burk krossade tomater
  • 1½ dl vatten
  • ½ dl hackade rostade valnötter
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk rapsolja att fräsa i

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär auberginen i stora tärningar. Skölj och låt kikärterna rinna av.
  2. Fräs lök och vitlök tillsammans med kryddorna i lite olja i en stekgryta.
  3. Tillsätt aubergine och stek tills den fått fin färg.
  4. Rör ner tomater och vatten. Låt alltsammans sjuda i cirka 15 minuter under lock.
  5. Tillsätt kikärterna och sjud i ytterligare 5 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar och strö nötterna på toppen.
  7. Blanda turkisk yoghurt med lite mango chutney och lite torkad mynta.
  8. Servera med kokt bulgur eller basmatiris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar