söndag 19 juni 2016

Rödbetor med chèvre och honung




En god och lättgjord förrätt där rödbetorna får sällskap av chèvre i ugnen.

Ingredienser till 2 portioner

  • 5 små färska rödbetor
  • 75 g chèvre
  • 1 msk flytande honung att ringla över
  • 1 msk färska timjanblad
  • 1 msk pinjenötter
  • flingsalt
  • rucola till servering

Gör så här:

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten ca 20 minuter. Låt rotspetsen och lite av blasten sitta kvar. Spola de varma rödbetorna i kallt vatten. Skala genom att trycka bort skalet. Använd plasthandskar om du inte vill bli helt röd om händerna.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Skiva rödbetorna tunt och lägg ut dem på ett ugnssäkert fat. Smula över getosten och strö över timjan och pinjenötter. Ringla över lite honung och strö till sist över lite flingsalt. Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 minuter tills osten börjar smälta.
  4. Strö över lite rucola inför serveringen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar