lördag 18 juni 2016

Inkokt lax




Inkokt lax är enkel och god sommarmat, som kan förberedas i god tid.

Ingredienser till 2 portioner

  • 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 350 g)
  • ½ l vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1½ tsk salt
  • 3 vitpepparkorn
  • 2 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • ½ gul lök
  • ½ morot
  • 2 dillkvistar

Gör så här:

  1. Skala och dela grönsakerna i grova bitar. Koka upp vattnet med övriga ingredienser och låt lagen koka 5-10 minuter.
  2. Sjud fiskbitarna i lagen 5 minuter. Se till att lagen täcker fisken.
  3. Låt fisken svalna i lagen
  4. Servera fisken med nykokt färskpotatis, kokta grönsaker, presssgurka och egengjord dillmajonnäs. (Recept på pressgurka finns under etiketten tillbehör.)

Dillmajonnäs

  • 1 ägg (obs hela ägget)
  • 2 dl neutral olja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt och nymalen vitpeppar
  • ½ dl finskuren dill

Gör så här:

  1. Mät upp alla ingredienser utom dillen i en hög blandningsskål. Se till att alla ingredienser håller samma temperatur så att majonnäsen inte spricker.
  2. Kör ihop med mixerstav några sekunder.
  3. Tillsätt dill och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar