måndag 27 juni 2016

Filmjölkslimpor




Under sommaren försöker jag hålla mig till enkel matlagning och bakning. En klassiker är att baka filmjölksbröd som inte behöver jäsa.

2 limpor

  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrön
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mörk sirap
  • ½ dl rapsolja
  • 1 liter filmjölk
Degen blir lös som en tjock gröt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra två formar, 1½ liter
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt sirap, olja och filmjölk. Rör om ordentligt.
  3. Fördela smeten i de två formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar