torsdag 16 juni 2016

Chokladmuffins med hallon

Choklad och hallon är alltid en god kombination

12 stycken

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl hallon, färska eller frysta
  • florsocker att pudra över


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader och ställ 12 pappersformar i en muffinsplåt.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning. Rör ner mjölet blandat med bakpulver, vaniljsocker och kakao. Tillsätt mjölken.
  3. Blanda försiktigt ner hallonen.
  4. Klicka smeten i formarna och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Låt svalna och pudra eventuellt med florsocker inför servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar