söndag 8 maj 2016

Rabarberkompott med stekt sockerkaka och vaniljglass

En härlig dessert nu när vi hälsar försommaren!


4 portioner

  • 400 g späd rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vatten
  • 4 skivor sockerkaka (hemgjord förstås)
  • smör att steka i
  • 4 stora kulor vaniljglass (helst hemgjord, men köpt av god kvalitet går bra)
  • 1 liten bit vit choklad

Gör så här:

  1. Skär rabarbern i 5 cm långa bitar och lägg dem i en kastrull. Häll i vattnet och tillsätt socker och vaniljsocker.
  2. Låt alltsammans småkoka tills rabarbern mjuknat (5-10 minuter).
  3. Stek sockerkakan eller rosta den i grillpanna på bägge sidor.
  4. Servera sockerkakan med rabarberkompotten runt om tillsammans med en kula vaniljglass. Riv lite vit choklad på toppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar