måndag 7 september 2015

Vegetarisk pastasås



Köttfri måndag! Spaghetti bolognese är en klassiker, men här blir det en tomatsås med grönsaker i stället.

4 portioner

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 morot
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 nypa strösocker
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • några kvistar färsk oregano
  • olivolja att fräsa i
  • salt och nymalen svartpeppar
  • nyriven parmesanost att toppa med

Gör så här:

  1. Finhacka lök och vitlök. Hacka resten av grönsakerna i lite grövre tärningar. Strimla de soltorkade tomaterna och hacka oreganon.
  2. Fräs lök och vitlök i lite olivolja och tillsätt resten av grönsakerna och fräs ytterligare en stund. Tillsätt resten av ingredienserna, salta, peppra och låt såsen koka sakta i ca 30 minuter. Smaka av med ytterligare salt och svartpeppar.
  3. Koka spaghetti enligt anvisningarna på paketet. Blanda pasta och sås i en stor skål. Servera med parmesanost som var och en kan riva över sin tallrik.



1 kommentar: