tisdag 29 september 2015

Torskfilé med spenat och mandel




Torskfilé eller sejfilé tillagad i ugnen tillsammans med spenat och med ett täcke av ströbröd och flagad mandel. Fisken serveras med pressad potatis. Lite blandad sallad gör middagen komplett.

2 portioner

  • 400 g torskfilé eller sejfilé
  • 200 g frusen bladspenat
  • saften av ½ citron
  • ½ dl ströbröd
  • 25 g flagad mandel
  • salt och nymalen svartpeppar
  • några klickar smör
  • 1 dl grädde

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tina bladspenaten och lägg den i botten av en ugnsform.
  3. Lägg fisken ovanpå (vik filéerna om de är tunna)
  4. Häll över pressad citron, salta och peppra
  5. Toppa med ströbröd och flagad mandel.Lägg på några klickar smör.
  6. Tillaga mitt i ugnen i 15 minuter. Häll grädden vid sidan av fisken och tillaga ytterligare 10 minuter.
  7. Medan fisken står i ugnen skalar du och kokar potatisen.
  8. Servera med pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar