tisdag 15 september 2015

Torskfilé med grönkål och bacon



Tisdag och fiskdag! Idag blir det stekt torskfilé med gräddkokt grönkål. Lite knaperstekt bacon ger både smak och krisp.

2 portioner

  • 4 hg torskfilé
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör och rapsolja att steka i

Grönkål

  • 100 g grönkål
  • ½ finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 dl grädde
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl riven ost
  • olivolja att fräsa i

Tillbehör

  • ½ pkt bacon

Gör så här:

  1. Skölj och skär grönkålen i mindre bitar.
  2. Fräs lök och vitlök i lite olja och tillsätt grönkålen. Låt fräsa samman i någon minut.
  3. Häll över grädden och koka på svag värme ca 5 minuter.
  4. Tillsätt riven ost och smaka av med salt och peppar.
  5. Skär bacon i strimlor och stek knaprigt. Ställ åt sidan.
  6. Salta och peppra torskfilén och stek på medelvärme i smör och rapsolja.
  7. Servera fisken tillsammans med grönkål och potatis. Strö bacon över vid serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar