torsdag 17 september 2015

Mustig broccolisoppa



En riktig vitaminkick som får extra smak av mjukost! Servera soppan med ett gott bröd eller kanske matmuffins.

4 portioner

  • 500 g broccoli, färsk eller fryst
  • 3 potatisar
  • 6 dl hönsbuljong eller grönsaksbuljong
  • 200 g mjukost (vanlig mild)
  • 2½ dl kaffegrädde eller matlagningsgrädde
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Dela och koka broccolin i buljongen tillsammans med den skalade och skivade potatisen. Ta upp några broccolibuketter och spara dem till serveringen.
  2. Blanda ner grädden och koka upp. Mixa soppan med en mixerstav eller i en kannmixer.
  3. Tillsätt osten och koka upp på låg varme tills osten smält.
  4. Smaka av med salt och peppar och toppa med de sparade broccolibuketterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar