söndag 9 augusti 2015

Marinerad kyckling med rotsaker




Idag blir det majskyckling till middag. Det går lika bra med vanlig färsk kyckling, men majskyckling ger extra guldkant!

 

4 portioner

  • 1 färsk kyckling
  • saften av en citron
  • 3 msk japansk soja
  • 1 kvist rosmarin
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ tsk chiliflakes
  • salt och nymalen svartpeppar

Grönsaker:

  • 1 butternutpumpa
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 8 små potatisar
  • olivolja att ringla över

Kall sås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 msk flytande honung
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Stycka kycklingen och lägg portionsbitarna i en bunke.
  2. Pressa över citronsaft, tillsätt soja,  pressade vitlöksklyftor, rosmarin, chiliflakes, salt och svartpeppar. Plasta bunken och låt kycklingen marinera i kylskåpet någon timme.
  3. Sätt ugnen på 210 grader.
  4. Blanda såsen och låt den stå i kylen fram till serveringen.
  5. Dela grönsaker i mindre bitar och bottna en ugnsform med dessa. Salta, peppra och lägg kycklingdelarna ovanpå. Ringla lite olivolja över.
  6. Stek kyckling och grönsaker mitt i ugnen cirka 45 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
  7. Servera med den kalla såsen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar