tisdag 4 augusti 2015

Laxpasta med spenat




Pasta med en krämig sås. Använd någon sorts rörpasta, jag använder rigate av den korta, breda  sorten. Servera med parmesanost.

2 portioner

  • 300 g laxfilé utan skinn
  • 1 hackad schalottenlök
  • 125 g tinad bladspenat
  • 1½ dl grädde av valfri fetthalt
  • ½ citron
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja

Gör så här:

  1. Koka så mycket pasta du vill ha enligt anvisningen på förpackningen. (Ungefär 200 g torr pasta brukar bli lagom till 2 personer.)
  2. Skär laxen i kuber.
  3. Fräs hackad schalottenlök i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt den tinade bladspenaten och fräs ytterligare ett par minuter.
  4. Tillsätt grädde, rivet skal och saft av citronen. Lägg i laxkuberna och låt det hela puttra under lock cirka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll av vattnet från den kokta pastan och vänd ner den i såsen. Späd eventuellt med någon matsked kokvatten om du tycker såsen är för tjock.
  6. Servera i varma djupa tallrikar med parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar